Pracownicy oraz promocja restauracji

kelner pracownikPomyśl, kogo chętnie widziałbyś na poszczególnych stanowiskach w restauracji. Kiedy już w twojej głowie powstanie obraz pracownika idealnego, zastanów się, jakie szkolenia powinien on przejść i jak zapewnić mu możliwość odbycia ich. Kurs powinien obejmować instruktaż dotyczący bezpieczeństwa podawanych posiłków, serwowania alkoholi oraz innych płaszczyzn, na których pracownicy będą mieli kontakt z klientami. Czy obsługa będzie stylizowana na starodawną, domową, a może nowoczesną? Reklama i promocja to druga z bardzo ważnych kwestii, które zadecydują o sukcesie naszej restauracji. Można je porównać do smaru, dzięki któremu mechanizmy twojej restauracji będą działać przez długie lata. Jeśli zastosowane zostaną właściwie, zapewnią funkcjonowanie na najwyższym poziomie. Rozpocznij od właściwego nagłośnienia otwarcia restauracji w lokalnych gazetach, żeby potem zapraszać gości, którzy z ust do ust przekazywać będą pozytywne opinie. Promocja w ten sposób będzie niczym perpetuum mobile. Jest jeszcze wiele aspektów, które warto rozważyć otwierając własną jadłodajnię. Pamiętaj, że kluczową rolę odgrywa planowanie. Dzięki niemu wiesz, w którym kierunku podążać i nigdy się nie wahasz.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *