Teraz, gdy już zrobiłeś swoje badania i wymyśliłeś „przepis” na nową restaurację – np. rodzaj kuchni, menu, nazwę, lokalizację, itd., to czas, jest to wprowadzić tę koncepcję na rynek. To prawda, to jeszcze do zrobienia, ponieważ nie ma czegoś takiego jak pstryk i już. Masz już duże i ważne rzeczy, masz pomysł a to się liczy najbardziej w firmie. Więc wdrożenie tego i budowanie bazy klientów będzie następnym krokiem. Marketing staje się teraz szefem kuchni – szefem dla zarządzania i osiągnięcia powodzenia w przyszłości. Już wiesz, że prezentacja jedzenia jest istotna (przynajmniej mamy nadzieję, że wiesz). To jest istotne ogólnie rzecz biorąc. Działalność restauracji jest tak konkurencyjna, a współczynnik niepowodzenia jest tak wysoki, że właściciel nie może sobie pozwolić na przeoczenie szans wzrostu powodzenia i osiągnięciu sukcesu. Nazwa i logo, szef i zespół kucharzy, ograniczenia i odwołania, recepcja, planowanie miejsc i ustawień stołu, menu, stroje i postawy pracowników, muzyka i atmosfera , to wszystko tworzy prezentację i wyobrażenie na temat twojej restauracji.