Kierunki rozwoju i prowadzenia restauracji

rozwoj restauracjiNie zapominaj, że bycie wszechstronnym w biznesie wcale nie gwarantuje powodzenia, dlatego nie bój się sztywno ukierunkować swojej restauracji. Jeżeli skupisz się na jednym stylu i zrobisz wszystko co w Twojej mocy, by odpowiednio go podkreślić, zareklamować, klienci na pewno to docenią. Dodatkowo, jeśli posiadasz restaurację na wysokim poziomie, raczej nie wprowadzaj kuponów ze zniżkami na posiłki, gdyż może to wysłać klientom sygnał, że Twój lokal wcale nie jest aż tak prestiżowy, a serwowane przez Ciebie dania nie są warte swojej ceny. Jeżeli jako lokalizację swojej restauracji wybrałeś miasteczko studenckie, postaraj się dopasować do niego charakter oraz styl lokalu. Musisz znaleźć coś, co wyróżnia Cię spośród innych pobliskich restauracji i to podkreślić, tak, by zachęcić do siebie miejscową społeczność. Może posiadasz wybitnego, światowego szefa kuchni, serwujesz dania jedynie ze świeżych produktów lub prowadzisz bar wegetariański. Powinieneś znać swoje mocne strony i umiejętnie je wyeksponować. Dobrze byłoby uprzednio zorientować się, czego brakuje mieszkańcom. Jeżeli w pobliżu istnieje już kawiarnia, nie stawiaj kolejnej. Będziesz musiał wciąż kontrolować konkurencję i walczyć o klientów. Dlatego ważne jest, żebyś wniósł do miasteczka powiew świeżości, nowości, który na pewno zainteresuje ludzi i przyciągnie ich do Twojej restauracji.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *